جمعه / ۷ دی / ۱۴۰۳ Friday / 27 December / 2024
×

  در خدمت  جناب آقای مهندس مهدی دریانی، کارشناس رسمی دادگستری، پایه ارشد نظام مهندسی استان تهران و کاندیدای دهمین دوره هیأت مدیره انتخابات نظام مهندسی استان تهران هستیم و قصد داریم یک گفتگوی صمیمانه با هم داشته باشیم. جناب مهندس خودتون رو معرفی بفرمایید. مهدی دریانی: بنده مهدی دریانی مدیرعامل شرکت معماری تی سون، […]

مصاحبه با مهندس مهدی دریانی
  • کد نوشته: 1741
  • ۵ دی
  • 10 بازدید
  • بدون دیدگاه
  • برچسب ها

     

    در خدمت  جناب آقای مهندس مهدی دریانی، کارشناس رسمی دادگستری، پایه ارشد نظام مهندسی استان تهران و کاندیدای دهمین دوره هیأت مدیره انتخابات نظام مهندسی استان تهران هستیم و قصد داریم یک گفتگوی صمیمانه با هم داشته باشیم.

    • جناب مهندس خودتون رو معرفی بفرمایید.

    مهدی دریانی: بنده مهدی دریانی مدیرعامل شرکت معماری تی سون، کارشناس رسمی دادگستری، پایه ارشد نظام مهندسی استان تهران، مدرس دوره های ورود به پایه نظام مهندسی معماری و عمران، مدرس دوره های کارشناسی رسمی راه و ساختمان و همچنین کارشناسی رسمی معماری و تزیینات داخلی هستم.

    • چرا برای هیأت مدیره نظام مهندسی استان تهران کاندید شدید؟

    مهدی دریانی: فکر می کنم با حضور در هیات مدیره میتونم برای اعضاء حرکت مثبنی کنم در مقابل مهندسینی که امیدشان افرادی مستقل هست. مگر مهندسین ما دغدغه ای غیر از اجرای عدالت و بهبود معیشت دارند؟ وقتی می شود به این دو هدف نزدیک شد، حداقل به بهبود معیشت، هر کس احساس مسؤولیت کند باید وارد گود شده و شروع کند به جنگیدن برای رسیدن به اهدافی که به نفع همه مهندسین حوزه ساختمانی است.

    • فکر می کنید چطور میشه به این اهدافی که دارید، در این دوره ی سه ساله ی هیأت مدیره رسید؟

    مهدی دریانی: چند تا کار عمده می توان در این دوره انجام داد:

    یکی از آنها رفع مشکل تمدید نظارت هست. همانطور که می دانید در فرآیند کار نظارت نظام مهندسی، تمدید قرارداد محلی از اعراب نداشته و بجای آن مابه التفاوت تعرفه امسال و سال گذشته ملاک نمدید قرار گرفته که این روال ظلمی آشکار در حق مهندسین ما است.

    برای حل این مشکل می توان ساختمان ها را به سه بخش تا ۲۰۰۰ متر، ۲۰۰۰ متر تا ۱۰۰۰۰ متر و بالای ۱۰۰۰۰ متر تقسیم کرد و بحث تمدید را به طور پلکانی تعریف نمود. مثلا برای ساختمان های زیر ۲۰۰۰ متر تمدید سال جدید، صد در صد تعرفه ملاک باشد. برای ساختمان های ۲۰۰۰ متر تا ۱۰۰۰۰ متر، پنجاه درصد تعرفه ملاک باشد و برای بالای ۱۰۰۰۰ متر، مابه التفاوت امسال و سال قبل ملاک قرار گیرد. البته این پیشنهاد در حد ایده است و قطعاً می تواند در جلسات هیأت مدیره پخته تر شود.

    • دیگر چه اهدافی دارید؟

    مهدی دریانی: یکی از مشکلات جاری مهندسین ما بحث حق الزحمه طراحی در استان تهران است. که متاسفانه شاهد تخفیفات بسیار زیاد از سوی شرکت های واسط هستیم. در صورتی که اگر حق الزحمه طراحی بصورت فیش پرداختی در سازمان نظام مهندسی شود، مشکل تخفیفات و شرکت های واسط عملاً حل می شود و مهندسین می توانند به حق قانونی خودشان برسند. این مطلب اصلاً به معنی معرفی طراح از سوی سازمان به مالک نیست. بلکه مالک طراح ساختمان خود را انتخاب می کند و فقط فرآیند جابجایی مالی آن از سوی سازمان صورت می گیرد. همچنین ایده های دیگر که شامل ارجاع عادلانه نظارت، بحث مدیریت پروانه اجرای مهندسین که بشود به صورت همزمان از پروانه های طراحی، نظارت و اجرا استفاده کنند و موارد دیگری که می شود با همفکری به آنها پرداخته شود.

     

    • شما در شرکت تی سون چه فعالیت می کنید؟ (لطفاَ در مورد سال تأسیس آن هم توضیح دهید)

    مهدی دریانی: شرکت تی سون که از سال ۱۳۸۷ تأسیس شده، در زمینه طراحی و اجرای پروژه های ساختمانی و شرکت در مسابقات معماری ملی و بین المللی فعالیت داشته و تا کنون موفق به کسب جوایز متعددی در این زمینه شده است.

    همچنین این شرکت در زمینه اجرای عایق های حرارتی، رطوبتی، ضدصوت و ضد آتش، پروژه های متعددی را اجرا کرده که نمونه های آن در سایت www. t3ven.com قابل نمایش است. علاوه بر فعالیت های فوق، شرکت تی سون در زمینه طراحی ویلا، طراحی و دکوراسیون داخلی، طراحی نما و طراحی انواع پروژه های معماری و شهرسازی مشغول به کار بوده و نمونه های موارد ذکر شده در سایت بالا قابل مشاهده است.

    • آیا شما در زمینه آموزشی فعالیت دارید؟

    مهدی دریانی: بله در سایت www.mehdidaryani.com   انواع دوره های آموزشی که شامل موارد زیر است در بخش های متفاوت آمده است:

    تمامی دوره های گفته شده به صورت کلاس آفلاین-آنلاین گروهی، خصوصی و vip (تضمینی) در حال برگزاری است.

     

     

    • نقش آموزش در حوزه نظام مهندسی را چگونه ارزیابی می کنید؟

    مهدی دریانی: در کل بحث آموزش، جزو پایه ای ترین حوزه های نظام مهندسی است. مهندسینی که بعد سه سال مجاز به شرکت در آزمون ورود به پایه سه نظام مهندسی می شوند، هم در زمینه طراحی معماری و محاسبات عمران و هم در زمینه نظارت و اجرا، سعی می کنند دانش خود را بالا برده تا بتوانند موفق به کسب پروانه اشتغال شوند.

    بعد از کسب پروانه اشتغال نظام مهندسی نیز بحث دوره های آموزشی مفید در زمینه اجرای ساختمان، از قبیل دوره های گودبرداری و سازه نگهبان و غیره می تواند بار علمی مهندسین را افزایش دهد.

    • در مورد بحث پروانه اجرای ساختمان که در اوایل مصاحبه اشاره کردید، بعد از راهیابی به هیأت مدیره چه ایده ای دارید؟

    مهدی دریانی: همانطور که می دانید در قوانین جاری، سازمان نظام مهندسی اجازه استفاده همزمان از پروانه های طراحی، نظارت و پروانه اجرا را نمی دهد و یا بصورت بسایر محدود این امر میسر می شود. البته که در مبحث دوم مقررات ملی ساختمان این استفاده همزمان منع شده است ولی با توجه به نیاز شهرداری به مجری در پروژه های ساختمانی، اعضای هیأت مدیره سازمان استان ها می توانند استفاده همزمان از این سه پروانه را بصورت موقت آزاد کنند تا در ویرایش مبحث دوم، این مسئله بصورت پایه ای حل شود.

    • بفرمایید از چه سالی در زمینه آموزش دوره های ورود به پایه نظام مهندسی فعالیت دارید؟

    مهدی دریانی: اولین دوره ای که در زمینه ورود به پایه سه برگزار کردم بر می گردد به سال ۱۳۸۶ که برای اولین بار دوره طراحی معماری نظام مهندسی را تشکیل دادم و از آن زمان تا بحال در این زمینه به فعلیت ادامه دادم. بطوریکه دوره های آمادگی آزمون نظارت و اجرای معماری،  نظارت و اجرای عمران و همچنین دوره های آمادگی آزمون های کارشناسی رسمی دادگستری راه و ساختمان و معماری و تزیینات داخلی به این فعالیت ها اضافه شد.

    مهدی دریانی: به طور کلی ما در ایران طراحان معمار خوبی داریم که در زمینه های طراحی ویلا، طراحی نما، طراحی و دکوراسیون داخلی از سالیان دور تا به امروز، آثار خوبی از خودشان به یادگار گذاشته اند. آنچه در این نوع طراحی مهم است، طراحی هماهنگ با روح زمانه است یعنی طرحی که با زمان حال حاظر و مکان خود منطبق باشد.

    سازمان نظام مهندسی می تواند با اعمال نظر، تا حدودی به طراحی مطابق زمان و مکان حال کمک کند. همانطور که کمیته های نمای شهرداری تا حدودی توانسته اند به این مهم پاسخ دهند، البته که کاستی هایی نیز هست که نظام مهندسی می تواند در این زمینه با کمک نیروهای متخصص خود به شهرداری کمک های مشورتی یا عملیاتی دهد.

    • به نظرتون چطور انتخابات هیأت مدیره نظام مهندسی می تواند به نفع اعضا رقم بخورد؟

    مهدی دریانی: به نظر می رسد تنها راه موفقیت برای اعضای محترم، حضور در انتخابات است. عدم حضور پرشور اعضا برابر است با همان روال قبلی که در این نه دوره هیأت مدیره نظام مهندسی شاهد آن بودیم.

    در صورتی که اعضای سازمان نظام مهندسی به افراد مستقل رأی دهند، عملاَ افرادی به هیأت مدیره نظام مهندسی راه پیدا می کنند که نقشی در هیچ گروهی نداشته و می توانند برای اعضا و دغدغه آنها تصمیم بگیرند. تک تک تصمیمات داخل جلسات هیأت مدیره می تواند به بهبود معیشت مهندسین کمک می کند. تصمیماتی مانند تعیین تکلیف بیمه مهندسین، بحث پروانه اجرا، فیشی شدن طراحی و تعیین تکلیف تمدید نظارت و غیره گوشه ای از اهدافی است که اعضاء محترم با حضورشان در انتخابات می توانند کمک به تحقق اتفاقات مثبت به نفع خودشان کنند.

    • به نظر شما عضو هیأت مدیره نظام مهندسی چه خصوصیاتی باید داشته باشد؟

    مهدی دریانی: شخصی که برای عضویت در هیأت مدیره نظام مهندسی اقدام می کند باید دید فرا رشته ای داشته باشد. منافع تمامی مهندسین فعال در صنعت ساختمان را در نظر داشته و به گروه خاصی اکتفا نکند. ویژگی مهمی که این شخص باید داشته باشد، ترجیح منافع عمومی به منافع حزبی و گروهی باید داشته باشد و در راستای بهبود معیشت تمام اعضا قدم بردارد.

    • آیا شما شخص مستقلی هستید؟

    مهدی دریانی: بله. کارنامه حرفه ای بنده نشان دهنده ی استقلال رأی بنده هست. تمام فعالیت های این ۱۷ سال، کاملاَ شخصی بوده و به گروه خاصی تعلق نداشته ام و دقیقاَ به همین دلیل دغدغه ی مهندسین را درک می کنم و اگر با گروهی تعاملاتی هم انجام شود قطعا در درجه اول بهبود معیشت اعضای محترم نظام مهندسی هدف اول خواهد بود.

    • در پایان اگر سخن خاصی دارید بفرمایید.

    مهدی دریانی: از تمام مهندسینی که دلسوز صنعت ساختمان هستند دعوت می کنم در انتخابات نظام مهندسی شرکت کنند و با انتخاب افراد مستقل، برای آینده نظام مهندسی، بهبود معیشت و اجرای عدالت قدم مثبتی بردارند.

    • از وقت با ارزشی که در اختیار ما گذاشتید سپاسگذارم و با آرزوی موفقیت شما در انتخابات هیآت مدیره نظام مهندسی استان تهران

    مهدی دریانی: بسیار ممنونم از شما و برنامه برای این گفتگو و امیدوارم برای مخاطبان شما مفید باشد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *